کوددهی یکی از عواملی است که باعث افزایش رشد گیاهان آپارتمانی می شود. اما نحوه استفاده از کود آهن چگونه است؟ بهترین زمان استفاده از آهن چه موقع می باشد؟ در این مقاله با اصول کوددهی و تقویت گلهای آپارتمانی آشنا می شویم. اگر شما هم به دنبال بهترین راه تقویت گیاهان گلدانی و آپارتمانی با کود آهن می گردید با ما همراه شوید.همچنین میتوانید برای خرید کود گیاهان خانگی و آپارتمانی در تنوعی منحصر به فرد به مجموعه گل استایل مراجعه فرمائید.این مجموعه با برخورداری نیروهای متخصص و مجرب آماده پاسخگویی به صورت ۲۴ ساعته می باشد.
گیاهان برای رشد و تقویت به کود احتیاج دارند و از این طریق نیاز های غذایی خودشان را برطرف می کنند. ۱۷ عنصر اصلی هستند که گیاهان به آن احتیاج دارند و بخش عمده آن را از آب و هوا جذب می کنند. عناصر جذبی گیاه از خاک به دو دسته عناصر ماکرو و عناصر میکرو تقسیم میشوند.
عناصر ماکرو یا پرمصرف به میزان بیشتری در مقایسه با عناصر میکرو یا کم مصرف توسط گیاه جذب میشوند ولی این به این معنا نیست که عناصر میکرو اهمیت زیادی ندارند و نیاز به تامین انها از طریق کوددهی نیست. پر مصرف ترین عنصر میکرو مورد نیاز تمامی گیاهان آهن است. آهن یکی از مهمترین عناصر ریزمغذی مورد نیاز گیاهان است و در تشکیل سبزینه گیاهان زراعی و باغی نقش بسزایی دارد.
کمبود آهن می تواند موجب اختلال در رشد، فتوسنتز و گلدهی (در گیاهان گلده) شده و گیاه بصورت رنگ پریده دیده می شود.
این کمبود در اکثر خاک های زراعی، باغی، گلخانه ای و حتی گیاهان آپارتمانی و باغچه ای در کشور، قابل مشاهده است.
یکی از علل مشاهده کمبود آهن در گیاه، بالا بودن pH خاک و در نتیجه عدم امکان جذب عناصر ریزمغذی، بویژه آهن توسط ریشه می باشد.
فرمولهای شیمیایی مختلفی برای تولید کود آهن برای گل و گیاه وجود دارد
از جمله معروفترین انواع کود آهن میتوانیم به:
کلات آهن EDTA (مناسب برای کوددهی محلول پاشی)
کلات آهن DTPA
و کلات آهن EDDHA اشاره کنیم.
این حروف انگلیسی به ما نشان میدهند که کود کلات آهن با چه مادهای کلاته شده است. انواع دیگری مانند کلات آهن سیترات، آمینو اسید و هیومیک اسید هم موجودند.
مقاومت هریک از این کودها برای PHهای مختلف متفاوت است. اما تقریبا همه آنها طوری طراحی شدهاند که PHهای وسیعی (تا ۱۱) را پوشش دهند. پس هنگام خرید کود اهن برای گل و مصارف خانگی نیازی به دقیق شدن در این موضوع نیست.
نویسنده: مهندس نیلوفر مسیبی، کارشناس ارشد گیاهپزشکی
مهندس نیلوفر مسیبی
کارشناس ارشد گیاه پزشکی