شرایط نگهداری کود مرغی
فضولات جوجه ها پس از تولید می بایست جمع آوری شود تا از هدر رفت مواد آلی و عناصر آن جلوگیری شود. پس از جمع آوری می بایست کود فرآوری گردد زیرا کود تازه علاوه بر بو نامطبوع، با رهاسازی گاز آمونیاک
می تواند باعث مسمومیت و از بین رفتن گیاه و ایجاد عوامل بیماری زا برای حیوانات و انسان ها گردد. بدین منظور با فرآوری کود در فضای خارج از مرغداری و انباشت لایه ای کود، با انجام عملیات های هوازی و غیرهوازی می توان عوامل بیماری زا را از بین برده و کودی مرغوب تولید نمود. نگهداری توده کود مرغی در فضای باز و در معرض باد و باران موجب هدر رفتن ازت آن به شکل گاز آمونیاک می شود و بوی تند کود مرغی حاصل تصعید گاز آمونیاک می باشد و در نتیجه ارزش غذایی کود مرغی از نظر ازت کاهش می یابد. برای کاهش خروج گاز آمونیاک و بوی تند کود مرغی و کاستن تلفات روان آب فسفر و عناصر غذایی کم مصرف ، کود مرغی را با مصرف سولفات آلومینیوم اصلاح می کنند.
برای حفظ ازت کود مرغی و کاهش بوی گاز آمونیاک و تلفات ازت مصرف کود سوپر فسفات تریپل به مقدار ۵۰ کیلوگرم به ازای هر تن کود مرغی استفاده می شود. فسفات با آمونیوم کود مرغی ترکیب شده و از هدر روی ازت مرغی جلوگیری می کند. کمپوست کردن کود مرغی با گوگرد نه تنها آلودگی زیست محیطی مربوط به کود مرغی را کاهش می دهد بلکه موجب افزایش تأثیر زراعی آن نیز می شود. کود مرغی اگر به درستی نگهداری و به مزرعه منتقل و مصرف شود کود بسیار با ارزشی می باشد.
زمان و نحوه استفاده از کود مرغی
تعیین مقدار مصرف کود مرغی بهترین روش در تعیین مقدار مصرف کود مرغی در هر هکتار انجام آزمون تجزیه کود مرغی می باشد. در این آزمون مقدار عناصر غذایی موجود در کود مرغی و خواص شیمیائی آن مخصوصاً PH مشخص می شود. مقدار مصرف آن با توجه به آزمون تجزیه کود مرغی و آزمون خاک زراعی تعیین می شود.
کود مایع مرغی پابراپاورجیک
کود مایع مرغی پابراپاورجیک جزء کودهای کامل کشاورزی محسوب می شود و حاوی اسیدآمینه، هیومیک اسید و ریزمغذی های مورد نیاز گیاهان است. کود مرغی پابراپاورجیک مایع براساس روش های پیشرفته تهیه شده و اثرات مثبت زیادی بر روی گیاه دارد. استفاده از کود مایع مرغی پابراپاورجیک جذب عناصر پرمصرفی چون فسفر و پتاسیم را افزایش می دهد. گیاه را نسبت به تنش های محیطی مقاوم می کند. فعالیت هورمون ها و آنزیم ها گیاهی را بهبود می بخشد. رشد ریشه را تحریک کرده و عمل جوانه زنی گیاه را تسریع می کند. استفاده از این کود مرغی پابراپاورجیک برای گوجه فرنگی سبب تولید محصول باکیفیت شده و راندمان تولید را نیز افزایش خواهد داد. اگر به پرورش ذرت مشغول هستید و می خواهید با کوددهی ذرت محصولی با دانه های درشت و خوش طعم برداشت کنید از کود مایع مرغی پابراپاورجیک برای ذرت استفاده کنید. استفاده از کود مایع مرغی پابراپاورجیک برای درختان میوه جهت تأمین مواد مغذی و تولید محصول ایده آل توصیه می شود. حتماً در کوددهی برنج از کود مایع مرغی پابراپاورجیک استفاده کنید، چرا که نیاز گیاه به عناصر ضروری پتاسیم، نیتروژن فسفر را برطرف کرده و بازده تولید را بالا می برد.
کود مرغی پابراپاورجیک برای خیار
تنظیم برنامه کوددهی خیار در تولید محصول ایده آل بسیار مهم است. مصرف کود مرغی پابراپاورجیک برای خیار گزینه ی خوبی است، چراکه مواد مغذی خاک به سرعت توسط بوته خیار جذب شده و کود مرغی پابراپاورجیک نیاز گیاه به عناصر غذایی ضروری را رفع می کند. استفاده از آن برای خیار گلخانه ای نیتروژن و پتاسیم مورد نیاز گیاه را تأمین کرده و محصولات سبز و خوشرنگی تولید خواهد شد. فایده استفاده از کود مرغی پابراپاورجیک برای خیار این است که از ابتلاء بوته ی خیار به آفات و بیماری ها جلوگیری می کند.
کود مرغی پابراپاورجیک برای گوجه فرنگی
گوجه فرنگی از جمله گیاهانی است که برای رشد حداکثری و عملکرد مناسب نیاز به کوددهی دارد. کود مرغی پابراپاورجیک برای گوجه فرنگی یک منبع ارزشمند مواد مغذی محسوب می شود، چرا که با تأمین نیتروژن مورد نیاز گوجه فرنگی کیفیت محصول را بالا می برد. همچنین با مصرف صحیح آن، کمبود پتاسیم و فسفر بوته گوجه فرنگی نیز رفع خواهد شد. کود مرغی پابراپاورجیک برای گوجه فرنگی را می توانید از شروع کاشت بذر تا آخرین مرحله ی رشد گیاه استفاده کنید.کودمرغی پابراپاورجیک برای انار
همواره برای کشاورزان انتخاب بهترین کود برای درخت انار از بین کود های موجود امری مشکل سازبوده است. کود مرغی پابراپاورجیک برای درختان انار به دلیل ارگانیک بودن نسبت به سایر کودهای شیمیایی اثرات مخرب کمتری دارد.کود مرغی پابراپاورجیک با تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاه رشد برگ های درخت انار را افزایش داده و سبب حفظ رنگ سبز آن می شود. بعلاوه پتاسیم موجود در کود مرغی پابراپاورجیک برای انار گلدهی را تقویت کرده و رسیدگی و رشد میوه را تسریع می کند. . بهتر است کود مایع مرغی پابراپاورجیک برای انار حدود ۸۰-۵۰ لیتر در هکتار باشد. کود مایع مرغی پابراپاورجیک بیشتر از طریق آبیاری بصورت غرقابی استفاده می شود.
یکی از ویژگی های کود مایع مرغی پابراپاورجیک این است که می توان از طریق اضافه کردن به سیستم آبیاری و همچنین مخلوط کردن با خاک از آن استفاده کرد. کود مایع مرغی پابرا پاورجیک در گالنهای ۱۰ و ۲۰ لیتری به بازار عرضه میشود. کود مایع مرغی پابرا پاورجیک فاقد اثرات سوء کودهای آلی سنتی مانند افزایش شوری خاک، انتقال بذر علفهای هرز و عوامل بیماریزای گیاهی بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای آنها باشد. هیومیک اسید و فولویک اسید همراه با کود مایع مرغی پابرا پاورجیک بر اثربخشی این کود در محیط خاک مانند اصلاح بافت خاک، آزادسازی عناصر غذایی بلوکه شده خاک و جذب آسانتر آنها، افزایش ضریب نگهداری آب در خاک، جلوگیری از آبشویی عناصر غذایی و ... میافزاید.