حتما برای شما نیز پیش آمده که وقتی از همکاران ما مشاوره میخواهید که برای انار چه کودی استفاده کنید به شما کود های با درصد پتاسیم بالا را پیشنهاد میکنند که خب البته اشتباه نیست، اما این کود به تنهایی نتیجه رضایت بخشی برای شما نخواهد داشت.کود های دارای درصد پتاسیم بالا باعث درشت شدن و افزایش حجم میوه میشوند و تاثیر خوبی دارند، اما انار چون پوسته چرمی و سفتی دارد نمیتواند به سرعت کش آمده و بزرگ شود در نتیجه پوسته ترک خورده و ممکن است از این قسمت ترک خورده بیماری ها و آفات نیز وارد میوه شود و میوه از بین برود. مجموعه گل استایل با شناخت نیاز کاربران از تنوع بی نظیر کود برخوردار می باشد.شما میتوانید برای مشاهده انواع کود در این مجموعه و اطلاع از قیمت های آن ها برروی لینک زیر کلیک نمائید.
توصیه ما این است که قبل از استفاده از کودهای پتاس بالا از کودهای کلسیم استفاده کنید. چرا؟ چون تقسیم سلولی را داخل میوه افزایش داده و استحکام پوست میوه زیاد میشود و میوه به راحتی بعد از استفاده پتاسیم درشت میگردد.
عامل دیگری که از ترک خوردن پوسته ی انار جلوگیری میکند آبیاری است .
آبیاری باغات انار باید منظم باشد و اصلا به درخت تنش تشنگی ندیم بخصوص در اواخر دوره میوه دهی درخت. زیرا این کار باعث خشک شدن پوسته درخت در اثر کم آبی شده و درخت در آبیاری بعدی با جذب آب زیاد توسط دانه های انار متورم شده و پوسته ترک میخورد.
بهترین نوع کودهای پتاسیم برای درختان انار طبق تجربه ی ما کودهای سولولفات پتاسیم یا به اصطلاح سولوپتاس هست که حاوی عناصر پتاسیم و گوگرد با درصد بالایی می باشدو تاثیر بسیار خوبی دارد.
همچنین از کودهای هیومیک اسید هم میتوان در تغذیه درختان انار کمک گرفت، بخصوص برای باغاتی که خاک آنها سفت و آهکی است. چون هیومیک اسید جذب عناصر را برای درخت راحت کرده و به پوک شدن خاک کمک میکند.
توجه داشته باشید که اگر رقم انار شما میوه درشت نیست با کوددهی نمیتوان اندازه میوه را درشت کرد، پس توجه داشته باشید که از ارقام خوب هنگام کاشت استفاده کنید.
مهندس نیلوفر مسیبی
کارشناس ارشد گیاه پزشکی