فواید بسیار زیاد و مزایای بی شماری جلبک دریایی برای محصولات گوناگون کشاورزی و باغی باعث شده به عنوان یکی از کودهای طبیعی و ارگانیک برای کشت گوجه فرنگی باشدکه آن رابرای مزارع وباغات مصرف کنند.
بکارگیری از عصاره جلبک دریایی به صورت موثر، کشاورزان را در تولید گوجه فرنگی با کیفیت و بازار پسند کمک میدهد زیرا عناصر ارزشمندی در ساختار این ماده تقویتی وجود دارد، که منجر به حاصلخیزی زمین های کشاورزی شود و هم اینکه نیازهای محصول را تامین میکند.
کود جلبک دریایی شامل عناصر مهم وبا ارزشی در تعیین رنگ گیری گوجه فرنگی وانداره ی آن مثل:
پتاسیم،فسفر، ازت و عناصر ریز مغذی موثر در بهبود کیفیت وطعم گوجه فرنگی میباشد و همین عامل ها باعث شده کشاورزان است مصرف جلبک دریایی برای گوجه فرنگی را در دستور کارشان قرار دهند.
بخش کوچکی از خواص جلبک دریایی برای گوجه فرنگی در بخش مقدمه نام برده شد اما برای اینکه اطلاعات کافی پیرامون این موضوع کسب کنید، نگاه شما را به مطالعه ادامه این مقاله از سایت گل استایل جلب می نمایم.
جلبک ها گروهی از موجودات تک سلولی میباشند که در دریاهایا اقیانوس ها با جذب کردن انرژی خورشید و تولید کردن مواد پر ارزش، به زندگی خود ادامه میدهند. اندازه انواع مختلف جلبک های دریایی از چند میکرو متر شروع میشود و تا ۵۰ متر درحال تغییر است.
گفتنی میباشد که تعداد این موجودات به اندازه ای است که در ساختن عصاره جلبک دریایی هیچ وقت با کمبود وکاهش این موجودات روبرو نخواهیم بود یعنی اینکه با یک منبع تمام نشدنی برای رشد گیاهان و محصولاتنان طرف هستیم.
جلبک های دریایی قابلیت ذخیره کردن بالایی از مواد گوناگون را دارند؛
به عنوان نمونه مقدار ذخیره روغن و چربی مفید در این موجودات، از دانه های روغنی بیشتر میباشد.
خوب است بدانید بیشتر کودهای جلبک دریایی از گونه قهوه ای رنگش به نام کلپ ساخته میشوند. این موجودات از طول بیشتر از ۵۰ سانتی متر بهره مند بوده و ماده بدست آمده از ساخت آن عناصر مهم و ضروری مثل پتاسیم،اهن، نیتروژن، منیزیم، منگنز، فسفر و …را شامل میشود.
برای اطلاعات بیشتر به مقاله ی کودجلبک دریایی چیست در سایت گل استایل مراجعه کنید.
بعد از سال ها مصرف کودهای شیمیایی، کاربرد مواد گیاهی و کودهای ارگانیک وطبیعی مثل جلبک دریایی در صنعت کشاورزی مخصوصا در کشت گوجه فرنگی پر رنگ تر شده است و به عنوان انتخاب اول واصلی کشاورزان به حساب می آید.
با توجه به دستاوردهای موفقیت آمیز انسان در تولید کردن جلبک دریایی، مصرف این کود علاوه بر کشاورزی و باغبانی، در صنایع داروسازی،پوست، تغذیه و ...نیز افزایش پیداکرده است.
ویژگی و اهمیت عصاره جلبک دریایی در کشت کردن گوجه فرنگی در مراحل اصلی ومهم از تقویت نشاء گوجه فرنگی و بذرمال گرفته تا مرحله های درشت شدن و رنگ گیری آن میتواند به رشد گیاه کمک کند.
اضافه کردن جلبک دریایی به شکل محلول پاشی به گیاه گوجه فرنگی، تاثیرات خیلی زیادی در بیشترشدن محصول و بهبود پیدا کردن اثر جذب مواد غذایی توسط گیاه، مقابله بهتر بوته های گوجه فرنگی با آفات و عامل های بیماری زا، سبب سرعت روند رشد گوجه فرنگی، تولیدشدن در مقیاس وسیع این گیاه، بیشتر شدن سرعت جوانه زنی محصول و بالا رفتن مقاومت در برابر سرمای زود به هنگام پاییزه دارد.
طی نتیجه های بدست آمده استفاده عصاره جلبک دریایی برای گوجه فرنگی، مقدار گلدهی، میزان برداشت محصول با کیفیت گوجه فرنگی و فروش و سود اقتصادی این محصول افزایش چشمگیری داشته و از سوی دیگر با استفاده جلبک دریایی برای گوجه فرنگی، وقت رسیدن گوجه فرنگی کاهش پیدا میکند و گوجه های قرمز وگوشتی و مشتری پسندی بدست می آید.
۱_شامل بیشتراز ۷۰ نوع هورمون های گوناگون برای بیشترشدن رشد گوجه فرنگی مثل اکسین، جیبرلین ،سیتوکینین
۲_بیشترشدن سیستم ایمنی و دفاعی بوته های گوجه فرنگی
۳_افزایش سبزینگی بوته های گوجه فرنگی و عملکرد کلروفیل گیاه در انجام عمل فتوسنتز
۴_بهبود پیدا کردن رشد ریشه نشاء گوجه فرنگی
۵_سرعت بخشیدن به رشد و جوانه زنی گوجه فرنگی
۶_با استفاده از جلبک دریایی برای گوجه فرنگی دو هفته قبل از برداشت محصول، عمر مفید این محصول را میتوان بیشترکرد
۷_بالا بردن توان گیاه در برابر عوامل استرس زای محیطی مثل: سرمازدگی، گرما، بوته میری،حمله آفات، و …
۸_تامین کردن همه ی عناصر ریز مغذی برای گوجه فرنگی به صورت کاملا قابل جذب و بهبود جذب عناصر غذایی توسط ریشه از خاک
۹_آلژینات یکی از اجزای عصاره جلبک دریایی میباشد که با ایجاد واکنش با فلزهای مضر داخل خاک و ساختن زنجیره پلی مری بلند، موجب افزایش قابلیت خاک در حفظ رطوبت اصلاح ساختار خاک، بهبود ویژگی های فیزیکی می گردد
۱۰_عصاره جلبک دریایی برای گوجه فرنگی با تامین کردن پروتئین بالا و مقادیری از کربوهیدرات، نقش خیلی مهمی در بیشترشدن کیفیت این محصول دارد.
۱۱_ مصرف عصاره جلبک دریایی برای گوجه فرنگی، از اثرهای منفی است و از ایجاد شوک در منتقل کردن نشاء در این گیاه جلوگیری میکند.
خیساندن بذر های گوجه فرنگی در محلول حاوی عصاره جلبک دریایی، باعث میشود بذرها دارای عملکرد بهتر وعالی تری باشند و با سرعت بیشتر جوانه بزنند. هم چنین گیاهان بدست آمده از بذر ، دارای بنیان قوی تر و ریشه های حجیم تر وبزرگتری میباشند.
عصاره جلبک دریایی برای گوجه فرنگی در وزن های گوناگون بسته بندی شده و در دسترس کشاورزان وباغدارن عزیز قرار میگیرد. به علت مصرف فراوان از این کود و بیشترشدن جمعیت استفاده کننده محصولات،
به منظور پاسخ به نیاز جامعه، شرکت های مختلفی اقدام به تولید و واردات بهترین و باکیفیت ترین کود جلبک دریایی برای گوجه فرنگی میکنند که از بین آنها میتوان به شرکت گل استایل اشاره کرد. برای دریافت کردن موثر ترین محرک کودی برای بیشترشدن کمی و کیفیت گوجه فرنگی می توانید از بالای همین صفحه با ما در ارتباط باشید.
گوجه فرنگی محصولی میباشد که کیفیت و کمیت آن برای جمعیت استفاده کننده بسیار مهم است از این رو مصرف کودهای ارگانیک وطبیعی مثل عصاره جلبک دریایی، شما را در تولید کردن محصولات بازار پسند یاری خواهد کرد.یکی از خوب ترین کودهای طبیعی و ارگانیک که برای دیفن باخیا میتوان قرار داد کود جلبک دریایی میباشد،جهت خرید بر روی لینک مورد نظر کلیک نمائید.
پریسا رجبی
کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی