کود هیومیک اسید نوعی کود ارگانیک، طبیعی و آلی است. اسید هیومیک به عنوان پایدار ترین فرم ترکیبات هوموسی و اصلاح کننده خاک در کشاورزی مدرن ، موجب افزایش کیفی و کمی محصولات زراعی می شود. این کود از ماده ی اولیه ای به نام لئوناردیت ساخته می شود. لئوناردیت ماده ای شبیه به زغال سنگ است و دارای درصد مواد آلی بسیاریست.
از تحت فشار و گرما قرار گرفتن بقایای گیاهی و جانوری در خاک و با فعالیت باکتری ها و میکرو ارگانیسم های تجزیه کننده لئوناردیت در طی سالیان طولانی ساخته می شود.هیومیک اسید موجود در لئوناردیت با فولویک اسید و بسیاری از مواد دیگر ترکیب شده است و قابل استفاده در زمین های کشاورزی نیست. سنگ های لئوناردیت از معادن استخراج می شود و به کارخانه های تولید کننده ی کود منتقل می گردد. برای استخراج هیومیک اسید خالص از این سنگ ها عملیات مختلفی انجام می گیرد
تولید اسید هیومیک از مواد حاوی هوموس نظیر لئوناردیت ، خاک پیت و زغال سنگ و با کمک استخراج کنندهای گوناگونی نظیر کاستیک سودا ، کود اوره ، سدیم پلی فسفات و اتیلن دی آمین تترا استیک اسید یا همان EDTA و در بازه های زمانی یک تا نه روز به روش های شیمیایی صورت می گیرد. با توجه به اینکه یک روش استاندارد جهانی برای تولید اسید هیومیک وجود دارد ، جهت مقایسه روش ها و یافتن بهترین ماده استخراج کننده از این روش واحد استفاده می گردد.
نهایتا طبق تحقیقات صورت گرفته و نتایج به دست آمده از آنالیز کربوکسیل ، هیدروکسید فنلی ، گروه های اسیدیته عاملی و تناسب اسپکترو فتومتری و همچنین میزان اسید هیومیک به دست در روش ها و بازه های زمانی گوناگون ، بهترین متد استخراج هیومیک اسید مشخص گردید. در میان استخراج کننده ها ، کاستیک سودا یا سود سوزآور دارای بالاترین میزان استخراج اسید هیومیک و کود اوره کمترین مقدار را دارا بودند.
از سری فرایند های صورت گرفته نهایتا کودی تهیه می شود که دارای هیومات پتاسیم و فولویک اسید است و به این کود هیومیک اسید می گویند. در پاسخ به این سوال که ریشه ی نام کود هیومیک اسید چیست باید بگوییم که کلمه ی هیومیک از هیومات داخل کود و اسید نیز به دلیل خاصیت اسیدی این ماده مشتق شده است. در این میان باید متذکر شوم که در فرایند استخراج هیومیک اسید عملیاتی انجام می گیرد که نهایتا کود به دست امده بر خلاف نامش خاصیتی قلیایی دارد. این کود در خاک با واکنش با املاح داخل خاک خاصیتی اسیدی پیدا می کند.
انواع مختلفی از کود های هیومیک اسید از جمله پودری ، مایع و... با درجه خلوص متفاوت و درصد های مختلف وجود دارند. کیفیت کود هیومیک اسید رابطه ی مستقیمی با روش استخراج آن و درجه خلوص هیومیک اسید داخل کود دارد. هرچه درصد هیومیک اسید داخل کود افزایش یابد، کیفیت کود نیز افزایش می یابد. هیومیک اسید انواع مختلفی دارد. سه فرم فیزیکی اصلی انواع هیومیک اسید پودر، جامد و مایع است. برند ها و شرکت های مختلف تولید کننده هیومیک اسید تنوع بسیاری دارند و درصد هیومیک اسید داخل آنها از مقدار بسیار کم تا بسیار زیاد متفاوت است. ترکیبات هیومیکی بسیار گسترده هستند و انواع گوناگونی دارند.
بعضی تیره و برخی روشن بوده و برخی دارای مولکول های بزرگ و سنگین و بعضی از مولکول های ریز و قابل جذب تشکیل شده اند. اما به دلیل اندک خاصیت اسیدی این ماده (البته بسیار متفاوت از اسید های معدنی) این ترکیبات را به طور کلی هیومیک اسید می نامند. نوع معدنی و موجود در طبیعت آن که لئوناردیت نام دارد ، بسیار دیر جذب بوده و در آب حل نمی شود به همین علت آن را هیومیک غیر فعال می نامند. اما نوع دیگر که به روش سنتزی و از طریق استخراج آن از لئوناردیت و توسط مواد شیمیایی صورت می گیرد ، به دلیل انحلال پذیری سریع در آب و جذب موثر توسط گیاهان ، هیومیک فعال نامیده می شود.
زمان مصرف کود هیومیک اسید به نوع گیاه و روش آبیاری آن بستگی دارد. هیومیک اسید به دو فرم آبیاری و محلول پاشی استفاده می شود که فرم محلول پاشی را برای گیاهان حساس توصیه نمی کنیم. برای مصرف هیومیک اسید به صورت محلول پاشی باید میزان توصیه شده روی بسته بندی محصول را با آب حل کنید و با سمپاش روی برگ گیاهان اسپری کنید. برای آبیاری معمولا میزان های مختلفی را برای انواع گیاهان روی بسته بندی توصیه می کنند. این میزان برای گیاهان حساس کمتر و برای گیاهان مقاوم و مسن، بیشتر است.
در پاسخ به اینکه اسید هیومیک را از کجا تهیه کنیم؟ ما به شما سایت گل استایل را پیشنهاد می دهیم.کارشناسان مجموعه ی گل استایل در تلاش هستند که بهترین و با کیفیت ترین هیومیک اسید ها را از برند های معتبر در سرتاسر دنیا تهیه کرده و در اختیار شما عزیزان قرار دهند.برای اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید
●توسعه شبکه ریشه گیاهان و افزایش عملکرد ریشه
●کاهش شوری و غلظت کربنات کلسیم خاک
●کلاته کردن ریز مغذی های فلزی در نزدیکی ریشه گیاهان به منظور جذب بهتر
●کاهش نیاز به مصرف کود های شیمیایی
●اصلاح ساختار خاک برای حفظ بهتر آب
●تیره کردن خاک جهت افزایش جذب نور خورشید
●نرم و پوک کردن خاک و جلوگیری از سله بستن خاک
مهندس نیلوفر مسیبی
کارشناس ارشد گیاه پزشکی
سلام من هیوهیک اسید لوناردیت میخواهم چطوری قیمت چند
سلام وقت بخیر
جهت استعلام قیمت و موجودی با شماره تماس ۰۹۱۳۶۵۹۴۳۷۳ تماس حاصل فرمایید